Keppel en Omgeving

Hoog- en Laag-Keppel en Eldrik hebben zich als hechte gemeenschap verenigd rond de Oude IJssel. Twee dorpen vol forenzen aan de noordkant van de rivier en een boerengemeenschap aan de zuidkant weten elkaar al eeuwenlang te vinden rondom de volgende 4 thema’s:

Sport en outdoor

Een omgeving die zich perfect leent voor fiets-, wandel-, hardloop- en toertochten. Golf, zwemmen, tennis en een sporthal op loopafstand. Hetzelfde geldt voor een vitaliteitscentrum met o.a. huisartsen, fysiotherapeuten, apotheek.

Natuur en energie

De omgeving kenmerkt zich door het zgn. coulisselandschap waarbij weilanden en bossen elkaar afwisselen. Twee idyllische bruggen over de Oude IJssel verbinden Hoog- en Laag-Keppel met het roemruchtige boerengehucht Eldrik.

Hoog-Keppel is gelegen in de prachtige, landelijke en kasteelrijke Achterhoek. De heuvels van Montferland en de Posbank bevinden zich op fietsafstand, net als de Veluwe.

Cultuur en culinair

Onder meer het Kröller-Müller Museum, Museum MORE, het Openlucht Museum en Burgers Zoo zijn in de directe nabijheid. In het oude kerkje (950 jaar n.Chr.) in Hoog-Keppel en haar voorplein vinden meerdere malen per jaar cultuur- en culinair-events plaats variërend van tentoonstellingen, tot voordrachten van zang- en dans, tot proeverijen.

Ligging en bereikbaarheid

Hoog-Keppel vormt vanuit het westen gezien de toegangspoort tot de Achterhoek. Steden als Arnhem-Doetinchem-Zutphen liggen op ongeveer 15 minuten auto-rij-afstand. Elke van de steden biedt een eigen, unieke sfeer met uitgebreide voorzieningen zoals winkels, middelbare scholen, uitgaansgelegenheden en cultuur. De Randstad is 1 tot 1,5 uur net als de steden van het Ruhrgebied.

Bouw aan je toekomst

Meld je nu aan